Welkom in De Normandie

We vinden het super dat u hier komt genieten van onze lekkere gerechten. 

Klik hieronder alle verschillende pagina’s aan om de kaart te ontdekken. Bij vragen, roep ons gerust, we staan klaar om u te helpen!

Smakelijk!

 
 
Terug naar boven

Menu van de Chef

Leng onder korst – snijbonen – oesterzwam – nantua
Half kreeftje – olijfolie – lookboter – tomaat - basilicum 
Op vel gebakken zeebaars – fetaroom – shiitake – snijbonen - edamame
OU
Hinde  – Brussels lof – boschampignons – wafel aardappel
Bretoens zanddeeg – duo van chocolade – crèmeux van passievrucht – crunch van framboos
Of
Kaasbordje  _ Suppl. € 6

€ 55.00 (menu zonder kreeft)
€ 87.00 (menu met kreeft)
 Exclusief dranken. Menu per tafel te nemen.

 

Suggesties

Suggestie Apero

Spiced Mule 0.0%
Mocktail op basis van Ginger Beer _ 11
 
Buloo 0,0%
Alcolvrije aperitief met lichte bubbels. Aroma's van rood fruit en kruiden. _ 14
 

Suggestiewijnen

Domaine François Cartier- Touraine - Loire _ 33 (fles) / 6,5 (glas)
Sauvignon Blanc

Klassieke neus met impressies van brem/buxus, groene appel, citruszeste, kruisbes en zurkel. Behoorlijk vet qua mondvulling, maar tegelijk boordevol nerveus en verfrissend smaken. Mineraal strakke finale.

N

Hexagone - Bordeaux _ 33 (fles) / 6,5 (glas)
Merlot

Levendige robijnrode kleur. Vol en zijdezachte wijn met fruitig aroma en intense bessen smaak.

 

 

Raimat zero  _  28.5 (fles) / 5,5 (glas)

Alcoholvrije wijn - wit, rood of rosé

 

 

Suggestiegerechten

Filet van duif - de boutjes gekonfijt - eigen jus - type Rossini _ 41 (HG) 
  
  

Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel.
Dank voor uw begrip!

Cocktails & Aperitieven

Cocktails

Cocktail Normandie
Bombay Sapphire Gin  limoen - coulis van aarbeien _ 11
 
Mojito
Bacardi Reserva - verse muntblaadjes - rietsuiker - limoen _ 11
 
Cocktail Hugo
Prosecco - vlierbloesemsiroop - munt - limoen _ 10,5
 
Aperol Spritz
Aperol - cava  _ 10,5
 
Negroni
Gin - Vermout - Campari  _ 14
 

 

Gin & Tonic

  
Bombay Sapphire — UK
Kruidig - frisse citrus _ 12
° Fever tree Mediterranean tonic
 
Gin Mare — SPAIN
Zachte smaken van de Mediterranée - rozemarijn - tijm - basilicum _ 14
° Fever tree Mediterranean tonic
 

 

Mocktails & Non-Alcoholische Aperitieven

Virgin Normandie
Limoen - coulis van aarbeien - rose water _ 9,5
 
Virgin Mojito
Verse muntblaadjes - rietsuiker - limoen _ 9,5
 
Tanqueray 0.0 _ 11
° Fever Tree Indian Tonic
 
Picon 00 _ 9
Amer sans frontieres
 

 

Aperitieven

Vers geperst fruitsap _ 5 
Kir _ 7.50 
Coupe Champagne ‘Mailly Grand Cru’ _ 13 
Kir Royal _ 12,5 
Apero Maison Cocktail Normandie _ 11 
Martini Rosso / Bianco _ 6 
Porto Ramos Pinto rood - wit _ 6,50 
Sherry _ 6,5 
Pineau des Charentes _ 7 
Picon (witte wijn) _ 10 
Ricard _ 8 
Campari _ 6,5 

 

Champagne

Onze Huischampagne

Fles Champagne
Mailly Grand Cru _ 58
Brut Réserve
 
Coupe Champagne
Mailly Grand Cru _ 13
Brut Réserve
 

 

Cuvée Prestige

Champagne
Mailly Grand Cru _ 71
Blanc de Noirs
 
Champagne
Mailly Grand Cru Rosé _ 72
 
Champagne
Ruinart _110
Blanc de Blancs
 

 

Crémant

Crémant de Bourgogne 
Louis Picamelot - Blanc Brut  _ 39
 

 

Tapas

6 of 9 Fine de Claires - ijsgekoeld - sjalotten-rode wijn-vinaigrette_ 23.50 / 28.50 
Bordje gedroogde ham 'Le Noir de Bigorre _ 19.50 
Pinsa bruschetta - huisgerookte zalm - humus - gekonfijte tomaat -  (3 st) _ 16 
Pinsa bruschetta - Mangalica - humus - gekonfijte tomaat - Parmezaan (3 st) _ 16 
  

 

Voorgerechten

6 of 9 Fine de Claires — ijsgekoeld — sjalotten-rode-wijn-vinaigrette _ 23.50/28.50 
Carpaccio van rund - truffelemulsie - Parmezaan - rucola - aardpeer _ 21.50 
Tomaat garnaal 'New Style' - vers gepelde Oostduinkerkse garnalen _ 29.50 
Smeus van Polderaardappel - vers gepelde Oostduinkerkse garnalen _ 27 
Koksijde garnaalkroketten _ 24 
½ kreeft in schoon zicht - Klassiek getooid _ 32 
½ kreeft in olijfolie met lookboter op onze wijze – tomaat – basilicum _ 32 
Gebakken foie gras - kweepeer - méli-mélo _ 27 
Voorgerecht van de menu _ 23 

 

 Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel. Dank voor uw begrip!

 

Zeevruchten

De klassieke zeevruchtenschotel _ 49

Noordzeegarnalen - krabbenpoten - langoustines - koningsgarnalen - kreukels - Bretoense wulken - diepe oesters

 

Zeevruchtenschotel 'Normandie' _ 81

1/2 kreeft - Noordzeegarnalen - krabbenpoten - langoustines - koningsgarnalen - kreukels - Bretoense wulken - diepe oesters

 

Kreeftenmenu _ 90

3x halve kreeft (klassiek - vlaams - olijfolie)

 

Vanaf Pasen tot september zijn de zeevruchtenschotels beschikbaar.   Vanaf oktober tot Pasen -  enkel op aanvraag

 

Kreeft, Vis & Veggie

Kreeft

Kreeft in olijfolie met lookboter op onze wijze – tomaat – basilicum _ 61 
Kreeft in schoon zicht - Klassiek getooid _ 61 

 

Vis

Zeebaars - ratatouille - gekonfijte aardappel _ 36 
Bouillabaisse - toast - rouille _ 34 
Bouillabaisse Normandie - toast - rouille - 1/2 kreeft _ 60 
Tomaat garnaal 'New Style' - vers gepelde garnalen _ 43 
Gebakken zeetong ‘Belle Meunière’ _ 43 
Kabeljauwrug - geplette Charlotte aardappel - garnalen -Hollandse saus _ 38 
Visgerecht van de menu _ 35 

 

Veggie

Quinoa - Portobello - champignons - miso - brunoise _ 33 

 Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel.
Dank voor uw begrip!

 

Vlees

Krokant gebakken kalfszwezeriken - truffelmousseline _ 37 
Rundertournedos — béarnaise of pepersaus — warme groenten _ 35 
Lamskroontje - oven gebakken - primeur aardappelen _ 37 
Vleesgerecht van de menu _ 35 

 Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel.
Dank voor uw begrip!

 

Kids

Als voorgerecht

Kaaskroket — 1 stuk _ 10,5 
Garnaalkroket — 1 stuk _13,5 

 

Hoofdgerechten

Kaaskroketten 2 stuks — frietjes _ 16,5 
Garnaalkroketten 2 stuks — frietjes _  26,50 
Gestoomd kabeljauwhaasje — stoemp — julienne _ 16,5 
Ket steak — frietjes _ 16,5 
Verse huisgemaakte kid burger — frietjes _ 15,5 

 

Dessert

Kinderijs _ 5 

 

Desserts

Chocolademousse _ 10,5 
Dame Blanche – vanille – chocolade _ 12.5 
Assortiment van vruchtensorbets _ 10,5 
Kolonel - limoensorbet - wodka _ 12 
Sabayon Escoffier – vers fruit – vanille _ 13 

Kaasbordje  'uit alle windstreken' - notenbrood _ 15

Suggestie Madeira 5 y _ 11

 
Irish coffee _ 12 
Dessert van de menu _ 10,5 

 

Wit & Rosé

Witte Wijnen

Loire

Sancerre
Domaine de Bellecours – Joseph Mellot _ 40 / 30 (½ fles) 
 
Pouilly Fumé
Les Loges  _ 39 / 29 (½ fles)
 

 

Alsace

Pinot Gris
Anne de La Weiss – Bennwhir _ 34 / 23 (½ fles)
 

 

Bourgogne

Mâcon Milly Lamartine
Château de Pierreclos _ 41
 
Chablis Premier Cru
Vaillons, Jean-Paul & Benoît Droin _ 54 
 
Chablis
Domaine des Malanders _  37 (½ fles) 
 
Meursault
Jean-Marc Boillot _ 98
 
Saint Veran
Alexis Pollier _ 41
 
Pouilly-Fuissé 
Alexis Pollier _  54
 
Chorey-lès-Beaune
Domaine Arnoux - Père et fils_56
 

 

Bordeaux

Graves
Chateau de Castres _ 39
 
Pessac – Léognan Grand Cru Classé
Château Carbonnieux _ 61
 

 

Vins Moelleux

Côtes de Gascogne – Gros Manseng
Domaine des Cassagnoles _ 29,5
 

 

Italië

H. Lun Südtirol Alto Adige 
Chardonnay _ 39
 
H. Lun Südtirol Alto Adige 
Pinot Grigio _ 39
 
Elio Grasso 'Educato'
Langhe Chardonnay _ 51
 
Falkenstein - Val Venosta
Sauvignon Retus _ 67
 

 

België

Entre deux monts
Quatre cépage _ 35
 
Château Bon Baron
Chardonnay _ 39
 
Bizonder
Chardonnay _ 39,50
 

 

Oostenrijk

Grüner Veltliner – Wagram
Kerschbaumer _ 35
 

 

Zuid-Afrika

Chenin Blanc – Beaumont Family Wines
Bot River _ 34
 
Almenkerk – Chardonnay
Almenkerk Estate Wine – Elgin _ 48
°Belg in Zuid-Afrika
 

 

Nieuw-Zeeland

Sauvignon Blanc – Little Beauty 
Marlborough _ 39
 

 

Rosé Wijnen

Frankrijk

Tavel
Domaine des Carteresses _ 34
 
Château d'Aussieres
Domaine Lafite Rotschild _ 37
 

België

Wijngoed d'Hellekapelle
Oranjetipje _ 36
 

Rood

Loire

Sancerre Rouge ‘Les Demoiselles’
Joseph Mellot _ 39
 

 

Bordeaux

Saint Emilion Grand Cru
Château Rozier _ 38 / 28 (½ fles)
 
Pomerol
L'Hospitalet de Gazin _ 62
 
Saint Estephe
Château Saint Louis _ 40 
 
Saint Estephe
Château Saint-Louis  _  31 ½ fles
 
Margaux Cru Bourgeois
Château Larruau _ 45
 
Pauillac
Château Anseillan _ 86
 
Pessac-Léognan
Château Haut Bailly II_ 76
 

 

Rhône

Crozes – Hermitage
Silène – Jean Louis Chave _ 45
 

 

Bourgogne

Savigny Premier Cru - Les Vergelesses
Domaine Arnoux Père et Fils _ 60.5
 
Gevrey – Chambertin
Domaine Jaffelin _ 70
 
Corton Grand Cru 'Le Rognet'
Domaine Arnoux Père et Fils
Grand vin de Bourgogne _ 125
 

 

Spanje

Bodegas Lan
Rioja Reserva _ 37.50
 

 

Italië

Volpaia Chianti Classico
Toscana – Sangiovese _ 41 / 31 (½ fles)
 
Casanova di Neri – Rosso di Montalcino
Toscana – Sangiovese _ 50
 
Casanova di Neri – Brunello di Montalcino
Toscana – Sangiovese _  79
 
H. Lun - Alto Adige
1840 - Pinot Noir _ 39
 
 

 

 

Zuid-Afrika

Beaumont Pinotage
Bot River – Stellenbosch _ 41
 
My Liefste
Shiraz – Franschhoek _ 38
 

 

Warme dranken

Koffie

Koffie _ 3,7 
Mokka _ 3,7 
Decafeïne _ 3,7 
Cappuccino _ 4,2 
Macchiati (koffie & melk) _ 4,2 
Koffie verkeerd _ 4,2 
Irish Coffee / French Coffee / Italian Coffee / … _ 12 

 

Thee

Mighty leaf thee, naar keuze uit ons assortiment _ 4,5 
Organic Darjeeling Estate 
Verfijnde organische seizoensgebonden Darjeeling met bloemachtige, zoete, langdurige nasmaak
 
Green Tea Tropical
Gladde groene theebladeren harmonieus vermengd met zoete tropische vruchten. Antioxidant. Rijke smaak
 
Ginger Twist - Gember
Rustgevende gember, pepermunt en zoethout met geurig citroengras en sinaasappelschil
 
Organic Mint Mélange
Verfijnde organische muntbladeren van het Marokkaanse Midden-Atlasgebergte. Een mooi afgeronde infusie met zoete, blijvende smaak
 
Chamomille Citrus
Kalmerende Egyptische kamillebloempjes met subtiele fruitstukjes
 
Wild Berry Hibiscus 
Een levendige en zoete kruiden infusie met rozenbottel, hibiscus en een weelderige mix van vlierbessen, bosbessen en aardbeien
 

 

Digestief & Sterk

Digestief

Madeira 5 y _ 11 
Cognac ‘Courvoisier’ _ 8 
Calvados _ 8 
Poire Williams _ 9,5 
Armagnac _ 8 
Grappa _ 7,5 
Limoncello _ 7,5 
Cointreau _ 8,5 
Grand-Marnier _ 8,5 
Amaretto _ 7,5 

 

Sterke Dranken

Bacardi Superior _ 8 
Bacardi 4 Anõs _ 9,5 
William Lawson _ 8 
Jack Daniels _ 8,5 
Aberfeldy 12 Years - single malt _ 11 
Glenfiddisch 12Years - single malt _  10,5 

Supplement cola/soda_ 3,2
Supplement fruitsap natuur _ 5

 

Bieren

Stella 25cl _ 2,9 
Hoegaarden _ 3 
Leffe Blond _ 4,9 
Leffe Bruin _ 4,9 
Liefmans Kriek _ 3,6 
Liefmans Kriek 0,0% _ 3,6 
Carlsberg _ 3,7 
Duvel _ 4,9 
Tripel Westmalle _ 4,9 
La Chouffe _ 4,9 
Brugse Zot _ 4,9 
Sportzot 0,0% _ 5,0 
Omer Blond _ 4,9 
Carlsberg 0,0% _ 3,5 
Sint Idesbald Blond _ 4.9 

 

 

Frisdranken

Bru - Bru plat 25 cl/50 cl/1 l _ 3,2/5 /9 
Cola / Zero _ 3,2 
Fanta _ 3,2 
Fruitsap Natuur _ 5 
Minute Maid Fruitsap, Appel _ 3,2 
Fuze Tea _ 3,2 
Tönissteiner Zitrone Fit / Orange Fit _ 3,3 
Fever Tree Indian Tonic _ 3,7 
Fever Tree Mediterranean Tonic _ 3,7