Welkom in De Normandie
We vinden het super dat u hier komt genieten van onze lekkere gerechten.
Klik hieronder alle verschillende pagina’s aan om de kaart te ontdekken. Bij vragen, roep ons gerust, we staan klaar om u te helpen!
Smakelijk!
Menu van de Chef
| Leng onder korst – snijbonen – oesterzwam – nantua |
| Half kreeftje – olijfolie – lookboter – tomaat - basilicum |
| Op vel gebakken zeebaars – fetaroom – shiitake – snijbonen - edamame OU Hinde – Brussels lof – boschampignons – wafel aardappel |
| Bretoens zanddeeg – duo van chocolade – crèmeux van passievrucht – crunch van framboos Of Kaasbordje _ Suppl. € 6 |
€ 55.00 (menu zonder kreeft)
€ 87.00 (menu met kreeft)
Exclusief dranken. Menu per tafel te nemen.
Suggesties
Suggestie Apero
| Spiced Mule 0.0% Mocktail op basis van Ginger Beer _ 11 | |
| Buloo 0,0% Alcolvrije aperitief met lichte bubbels. Aroma's van rood fruit en kruiden. _ 14 |
Suggestiewijnen
Domaine François Cartier- Touraine - Loire _ 33 (fles) / 6,5 (glas) Klassieke neus met impressies van brem/buxus, groene appel, citruszeste, kruisbes en zurkel. Behoorlijk vet qua mondvulling, maar tegelijk boordevol nerveus en verfrissend smaken. Mineraal strakke finale. | N |
Hexagone - Bordeaux _ 33 (fles) / 6,5 (glas) Levendige robijnrode kleur. Vol en zijdezachte wijn met fruitig aroma en intense bessen smaak.
| |
Raimat zero _ 28.5 (fles) / 5,5 (glas) Alcoholvrije wijn - wit, rood of rosé |
Suggestiegerechten
| Filet van duif - de boutjes gekonfijt - eigen jus - type Rossini _ 41 (HG) | |
Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel.
Dank voor uw begrip!
Cocktails & Aperitieven
Cocktails
| Cocktail Normandie Bombay Sapphire Gin limoen - coulis van aarbeien _ 11 | |
| Mojito Bacardi Reserva - verse muntblaadjes - rietsuiker - limoen _ 11 | |
| Cocktail Hugo Prosecco - vlierbloesemsiroop - munt - limoen _ 10,5 | |
| Aperol Spritz Aperol - cava _ 10,5 | |
| Negroni Gin - Vermout - Campari _ 14 |
Gin & Tonic
| Bombay Sapphire — UK Kruidig - frisse citrus _ 12 ° Fever tree Mediterranean tonic | |
| Gin Mare — SPAIN Zachte smaken van de Mediterranée - rozemarijn - tijm - basilicum _ 14 ° Fever tree Mediterranean tonic |
Mocktails & Non-Alcoholische Aperitieven
| Virgin Normandie Limoen - coulis van aarbeien - rose water _ 9,5 | |
| Virgin Mojito Verse muntblaadjes - rietsuiker - limoen _ 9,5 | |
| Tanqueray 0.0 _ 11 ° Fever Tree Indian Tonic | |
| Picon 00 _ 9 Amer sans frontieres |
Aperitieven
| Vers geperst fruitsap _ 5 | |
| Kir _ 7.50 | |
| Coupe Champagne ‘Mailly Grand Cru’ _ 13 | |
| Kir Royal _ 12,5 | |
| Apero Maison Cocktail Normandie _ 11 | |
| Martini Rosso / Bianco _ 6 | |
| Porto Ramos Pinto rood - wit _ 6,50 | |
| Sherry _ 6,5 | |
| Pineau des Charentes _ 7 | |
| Picon (witte wijn) _ 10 | |
| Ricard _ 8 | |
| Campari _ 6,5 |
Champagne
Onze Huischampagne
| Fles Champagne Mailly Grand Cru _ 58 Brut Réserve | |
| Coupe Champagne Mailly Grand Cru _ 13 Brut Réserve |
Cuvée Prestige
| Champagne Mailly Grand Cru _ 71 Blanc de Noirs | |
| Champagne Mailly Grand Cru Rosé _ 72 | |
| Champagne Ruinart _110 Blanc de Blancs |
Crémant
| Crémant de Bourgogne Louis Picamelot - Blanc Brut _ 39 |
Tapas
| 6 of 9 Fine de Claires - ijsgekoeld - sjalotten-rode wijn-vinaigrette_ 23.50 / 28.50 | |
| Bordje gedroogde ham 'Le Noir de Bigorre _ 19.50 | |
| Pinsa bruschetta - huisgerookte zalm - humus - gekonfijte tomaat - (3 st) _ 16 | |
| Pinsa bruschetta - Mangalica - humus - gekonfijte tomaat - Parmezaan (3 st) _ 16 | |
Voorgerechten
| 6 of 9 Fine de Claires — ijsgekoeld — sjalotten-rode-wijn-vinaigrette _ 23.50/28.50 | |
| Carpaccio van rund - truffelemulsie - Parmezaan - rucola - aardpeer _ 21.50 | |
| Tomaat garnaal 'New Style' - vers gepelde Oostduinkerkse garnalen _ 29.50 | |
| Smeus van Polderaardappel - vers gepelde Oostduinkerkse garnalen _ 27 | |
| Koksijde garnaalkroketten _ 24 | |
| ½ kreeft in schoon zicht - Klassiek getooid _ 32 | |
| ½ kreeft in olijfolie met lookboter op onze wijze – tomaat – basilicum _ 32 | |
| Gebakken foie gras - kweepeer - méli-mélo _ 27 | |
| Voorgerecht van de menu _ 23 |
Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel. Dank voor uw begrip!
Zeevruchten
De klassieke zeevruchtenschotel _ 49 Noordzeegarnalen - krabbenpoten - langoustines - koningsgarnalen - kreukels - Bretoense wulken - diepe oesters | |
Zeevruchtenschotel 'Normandie' _ 81 1/2 kreeft - Noordzeegarnalen - krabbenpoten - langoustines - koningsgarnalen - kreukels - Bretoense wulken - diepe oesters | |
Kreeftenmenu _ 90 3x halve kreeft (klassiek - vlaams - olijfolie) |
Vanaf Pasen tot september zijn de zeevruchtenschotels beschikbaar. Vanaf oktober tot Pasen - enkel op aanvraag
Kreeft, Vis & Veggie
Kreeft
| Kreeft in olijfolie met lookboter op onze wijze – tomaat – basilicum _ 61 | |
| Kreeft in schoon zicht - Klassiek getooid _ 61 |
Vis
| Zeebaars - ratatouille - gekonfijte aardappel _ 36 | |
| Bouillabaisse - toast - rouille _ 34 | |
| Bouillabaisse Normandie - toast - rouille - 1/2 kreeft _ 60 | |
| Tomaat garnaal 'New Style' - vers gepelde garnalen _ 43 | |
| Gebakken zeetong ‘Belle Meunière’ _ 43 | |
| Kabeljauwrug - geplette Charlotte aardappel - garnalen -Hollandse saus _ 38 | |
| Visgerecht van de menu _ 35 |
Veggie
| Quinoa - Portobello - champignons - miso - brunoise _ 33 |
Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel.
Dank voor uw begrip!
Vlees
| Krokant gebakken kalfszwezeriken - truffelmousseline _ 37 | |
| Rundertournedos — béarnaise of pepersaus — warme groenten _ 35 | |
| Lamskroontje - oven gebakken - primeur aardappelen _ 37 | |
| Vleesgerecht van de menu _ 35 |
Al onze gerechten worden marktvers klaargemaakt. Om praktische redenen verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 6 personen de keuze te beperken tot 4 gerechten per gang. Het menu van de chef is te nemen per tafel.
Dank voor uw begrip!
Kids
Als voorgerecht
| Kaaskroket — 1 stuk _ 10,5 | |
| Garnaalkroket — 1 stuk _13,5 |
Hoofdgerechten
| Kaaskroketten 2 stuks — frietjes _ 16,5 | |
| Garnaalkroketten 2 stuks — frietjes _ 26,50 | |
| Gestoomd kabeljauwhaasje — stoemp — julienne _ 16,5 | |
| Ket steak — frietjes _ 16,5 | |
| Verse huisgemaakte kid burger — frietjes _ 15,5 |
Dessert
| Kinderijs _ 5 |
Desserts
| Chocolademousse _ 10,5 | |
| Dame Blanche – vanille – chocolade _ 12.5 | |
| Assortiment van vruchtensorbets _ 10,5 | |
| Kolonel - limoensorbet - wodka _ 12 | |
| Sabayon Escoffier – vers fruit – vanille _ 13 | |
Kaasbordje 'uit alle windstreken' - notenbrood _ 15 Suggestie Madeira 5 y _ 11 | |
| Irish coffee _ 12 | |
| Dessert van de menu _ 10,5 |
Wit & Rosé
Witte Wijnen
Loire
| Sancerre Domaine de Bellecours – Joseph Mellot _ 40 / 30 (½ fles) | |
| Pouilly Fumé Les Loges _ 39 / 29 (½ fles) |
Alsace
| Pinot Gris Anne de La Weiss – Bennwhir _ 34 / 23 (½ fles) |
Bourgogne
| Mâcon Milly Lamartine Château de Pierreclos _ 41 | |
| Chablis Premier Cru Vaillons, Jean-Paul & Benoît Droin _ 54 | |
| Chablis Domaine des Malanders _ 37 (½ fles) | |
| Meursault Jean-Marc Boillot _ 98 | |
| Saint Veran Alexis Pollier _ 41 | |
| Pouilly-Fuissé Alexis Pollier _ 54 | |
| Chorey-lès-Beaune Domaine Arnoux - Père et fils_56 |
Bordeaux
| Graves Chateau de Castres _ 39 | |
| Pessac – Léognan Grand Cru Classé Château Carbonnieux _ 61 |
Vins Moelleux
| Côtes de Gascogne – Gros Manseng Domaine des Cassagnoles _ 29,5 |
Italië
| H. Lun Südtirol Alto Adige Chardonnay _ 39 | |
| H. Lun Südtirol Alto Adige Pinot Grigio _ 39 | |
| Elio Grasso 'Educato' Langhe Chardonnay _ 51 | |
| Falkenstein - Val Venosta Sauvignon Retus _ 67 |
België
| Entre deux monts Quatre cépage _ 35 | |
| Château Bon Baron Chardonnay _ 39 | |
| Bizonder Chardonnay _ 39,50 |
Oostenrijk
| Grüner Veltliner – Wagram Kerschbaumer _ 35 |
Zuid-Afrika
| Chenin Blanc – Beaumont Family Wines Bot River _ 34 | |
| Almenkerk – Chardonnay Almenkerk Estate Wine – Elgin _ 48 °Belg in Zuid-Afrika |
Nieuw-Zeeland
| Sauvignon Blanc – Little Beauty Marlborough _ 39 |
Rosé Wijnen
Frankrijk
| Tavel Domaine des Carteresses _ 34 | |
| Château d'Aussieres Domaine Lafite Rotschild _ 37 |
België
| Wijngoed d'Hellekapelle Oranjetipje _ 36 |
Rood
Loire
| Sancerre Rouge ‘Les Demoiselles’ Joseph Mellot _ 39 |
Bordeaux
| Saint Emilion Grand Cru Château Rozier _ 38 / 28 (½ fles) | |
| Pomerol L'Hospitalet de Gazin _ 62 | |
| Saint Estephe Château Saint Louis _ 40 | |
| Saint Estephe Château Saint-Louis _ 31 ½ fles | |
| Margaux Cru Bourgeois Château Larruau _ 45 | |
| Pauillac Château Anseillan _ 86 | |
| Pessac-Léognan Château Haut Bailly II_ 76 |
Rhône
| Crozes – Hermitage Silène – Jean Louis Chave _ 45 |
Bourgogne
| Savigny Premier Cru - Les Vergelesses Domaine Arnoux Père et Fils _ 60.5 | |
| Gevrey – Chambertin Domaine Jaffelin _ 70 | |
| Corton Grand Cru 'Le Rognet' Domaine Arnoux Père et Fils Grand vin de Bourgogne _ 125 |
Spanje
| Bodegas Lan Rioja Reserva _ 37.50 |
Italië
| Volpaia Chianti Classico Toscana – Sangiovese _ 41 / 31 (½ fles) | |
| Casanova di Neri – Rosso di Montalcino Toscana – Sangiovese _ 50 | |
| Casanova di Neri – Brunello di Montalcino Toscana – Sangiovese _ 79 | |
| H. Lun - Alto Adige 1840 - Pinot Noir _ 39 |
Zuid-Afrika
| Beaumont Pinotage Bot River – Stellenbosch _ 41 | |
| My Liefste Shiraz – Franschhoek _ 38 |
Warme dranken
Koffie
| Koffie _ 3,7 | |
| Mokka _ 3,7 | |
| Decafeïne _ 3,7 | |
| Cappuccino _ 4,2 | |
| Macchiati (koffie & melk) _ 4,2 | |
| Koffie verkeerd _ 4,2 | |
| Irish Coffee / French Coffee / Italian Coffee / … _ 12 |
Thee
| Mighty leaf thee, naar keuze uit ons assortiment _ 4,5 | |
| Organic Darjeeling Estate Verfijnde organische seizoensgebonden Darjeeling met bloemachtige, zoete, langdurige nasmaak | |
| Green Tea Tropical Gladde groene theebladeren harmonieus vermengd met zoete tropische vruchten. Antioxidant. Rijke smaak | |
| Ginger Twist - Gember Rustgevende gember, pepermunt en zoethout met geurig citroengras en sinaasappelschil | |
| Organic Mint Mélange Verfijnde organische muntbladeren van het Marokkaanse Midden-Atlasgebergte. Een mooi afgeronde infusie met zoete, blijvende smaak | |
| Chamomille Citrus Kalmerende Egyptische kamillebloempjes met subtiele fruitstukjes | |
| Wild Berry Hibiscus Een levendige en zoete kruiden infusie met rozenbottel, hibiscus en een weelderige mix van vlierbessen, bosbessen en aardbeien |
Digestief & Sterk
Digestief
| Madeira 5 y _ 11 | |
| Cognac ‘Courvoisier’ _ 8 | |
| Calvados _ 8 | |
| Poire Williams _ 9,5 | |
| Armagnac _ 8 | |
| Grappa _ 7,5 | |
| Limoncello _ 7,5 | |
| Cointreau _ 8,5 | |
| Grand-Marnier _ 8,5 | |
| Amaretto _ 7,5 |
Sterke Dranken
| Bacardi Superior _ 8 | |
| Bacardi 4 Anõs _ 9,5 | |
| William Lawson _ 8 | |
| Jack Daniels _ 8,5 | |
| Aberfeldy 12 Years - single malt _ 11 | |
| Glenfiddisch 12Years - single malt _ 10,5 |
Supplement cola/soda_ 3,2
Supplement fruitsap natuur _ 5
Bieren
| Stella 25cl _ 2,9 | |
| Hoegaarden _ 3 | |
| Leffe Blond _ 4,9 | |
| Leffe Bruin _ 4,9 | |
| Liefmans Kriek _ 3,6 | |
| Liefmans Kriek 0,0% _ 3,6 | |
| Carlsberg _ 3,7 | |
| Duvel _ 4,9 | |
| Tripel Westmalle _ 4,9 | |
| La Chouffe _ 4,9 | |
| Brugse Zot _ 4,9 | |
| Sportzot 0,0% _ 5,0 | |
| Omer Blond _ 4,9 | |
| Carlsberg 0,0% _ 3,5 | |
| Sint Idesbald Blond _ 4.9 |
Frisdranken
| Bru - Bru plat 25 cl/50 cl/1 l _ 3,2/5 /9 | |
| Cola / Zero _ 3,2 | |
| Fanta _ 3,2 | |
| Fruitsap Natuur _ 5 | |
| Minute Maid Fruitsap, Appel _ 3,2 | |
| Fuze Tea _ 3,2 | |
| Tönissteiner Zitrone Fit / Orange Fit _ 3,3 | |
| Fever Tree Indian Tonic _ 3,7 | |
| Fever Tree Mediterranean Tonic _ 3,7 |